Plantedoktoren

Plantedoktoren

Plantesygdomme og Skadedyr

Indholdet på denne side handler især om sygdomme og skadedyr i relation til privathavebruget.

Nye regler for køb af plantebeskyttelsesmidler

PlantebeskyttelsesmidlerPosted by Magnus Gammelgaard Nielsen Sat, January 09, 2016 22:09:30

Nye regler for køb af bekæmpelsesmidler til private

En række nye regler der vedrører salg af bekæmpelsemidler begrænser private haveejeres adgang til især koncentrerede midler, til brug i haven. Alle midler skal pr. 26 November være forsynet med påskriften "Dette plantebeskyttelsesmiddel kan købes og anvendes af ikke-professionelle brugere fx private haveejere og kræver ikke autorisation.”
Midler til professionelle brugere kræver autorisation for at kunne købes og bl.a. at brugerne er i besiddelse af et såkaldt sprøjte-certifikat


For midler der er indkøbt af forretningen/salgsstedet før 1. juni 2015, er der dog en overgangsordning, der løber til 1 juni 2017.

Tiltaget er selvfølgelig et forsøg på at begrænse privates brug af bekæmpelsesmidler i haverne og ikke mindst at undgå fejlagtig anvendelse med fare for utilsigtet forurening af miljøet.
Derfor er langt de fleste midler du idag kan købe, såkaldte klar til brug midler. Disse produkter kan købes som "selvbejening" i forretninger og over "nettet". De koncentrerede midler derimod, må ikke sælges til private brugere som selvbetjening, men kun i forretninger med dertil svarende uddannet personale.

Du kan læse en masse om dette emne på miljøstyrelsen hjemmeside på adressen
http://mst.dk/virksomhed-myndighed/bekaempelsesmidler/sproejtemidler/forhandler/godkendte-sproejtemidler/
Her kan du også finde listen over samtlige godkendte bekæmpelsemidler til private.

For hvert middel er der som altid begrænsninger for hvor og til havd du må bruge det. Det kan man læse på etiketten men du kan også finde ud af det ved at søge på middel databasen på adressen https://www.middeldatabasen.dk/

Tingene ændrer sig hele tiden og der kommer nye regler. Derfor er det altid en god ide at besøge miljøstyrelsens hjemmeside:
http://mst.dk/virksomhed-myndighed/bekaempelsesmidler/
  • Comments(0)//blog.plante-doktor.dk/#post0